De Vereniging

Oldenzaalse Jongeren Carnavals Vereniging (O.J.C.V.) De Blaanke Boeskeulkes is in 1964 opgericht. Voor die tijd was er voornamelijk carnaval voor de ouderen en moest de Oldenzaalse jeugd hier maar aan geloven. Late hoogtepunten en weinig leeftijdsgenoten, de jeugd wil meer. Een club jonge carnavalsvierders gaf gehoor aan deze wens en heeft toen een nieuwe vereniging in het leven geroepen; de Blaanke Boeskeulkes.

De BB was toen, en is nog steeds, een vereniging die carnavalsfeesten organiseert voor de jeugd in en rondom Oldenzaal. Deze BB-feesten hebben elk een ander soort invulling. Zo wordt het carnavalsseizoen geopend met de opkomst van het nieuwe hoogheidskoppel, daarna volgt de Opening Residentie, het Kleintje Gala, het Wagen Aanbieden, de Opening Buitenresidentie en natuurlijk de Boemeltocht. In november zal het hoogheidskoppel aftreden en plaats maken voor een nieuwe Hoogheid en Secretaris die zich op 1 januari zullen onthullen. Stuk voor stuk exclusieve feesten die helemaal gericht zijn op de carnavalvierende jeugd!

Tussen deze feesten door zijn er nog vele andere activiteiten. Om al deze activiteiten en bezigheden in goede banen te laten leiden is veel inzet nodig van de leden. Het bestuur, de commissies en alle werkende leden dragen hun steentje bij om het geheel tot een succes te maken. De BB is een bruisende vereniging waar ruimte is voor creativiteit, waar oude vriendschappen bestaan, nieuwe vriendschappen opbloeien en waar de ouderwetse Oldenzaalse gezelligheid hoog in het vaandel staat. Een vereniging die wat terug geeft aan Oldenzaal en een vereniging waar Oldenzaal trots op kan zijn. Kortom; een vereniging waar alles mogelijk is!