Oplossing “Het Klokkenspel”

Oplossing van “Het klokkenspel”
 
Vorst Rick en sik Youri zaten op meerdere plekken in de tekst verstopt. Allereerst de opmerking over de kroketten. Vorst Rick is lid van de LEO’s en die zijn verantwoordelijk voor de krokettenverkoop tijdens de Oldenzaalse najaarskermis. Daarnaast wordt er gesproken over ‘buitengebieden’ en ‘koeien die gretig bij de liksteen op hun beurt staan te wachten’. De vader van de Hoogheid woont in Lemselo, een buitengebied, en een liksteen is van zout ook wel ‘soaltkloet’ns’ genoemd, tevens de carnavalsvereniging uit Boekelo, de plaats waar de moeder van de Vorst woont. De verwijzing naar landbouwers heeft betrekking op sik Youri. De naam Youri betekent namelijk ‘landbouwer’. Er wordt in tekst ook verwezen naar de vriendinnen van het span, beiden genaamd Iris. De naam Iris is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘bode der goden, regenboog’.
 
‘Elke avond vroeg onder de wol’, ook wel genoemd ‘met de kippen op stok gaan’ is natuurlijk een verwijzing naar de achternaam van de sik. En dat het elk jaar een gok is, heeft betrekking op het bedrijf van de opa van de Hoogheid waarin gokkasten werden geëxploiteerd. Een hele duidelijke hint is de het ‘organiseren van feesten’. Dit gebeurt bij de BB door de feestcommissie, ofwel Leppels, de commissie waar beide heren deel van uitmaken. Dat ik een gouden envelop ontving was een summiere verwijzing naar de gouden medaille die de vader van de Hoogheid op de Olympische Spelen in 2000 in Sydney heeft gewonnen. Nog een verwijzing naar de Olympische carrière van vader Jeroen is het begrip ‘vaandeldrager in het eerste gedichtje in de tekst. Tijdens de openingsceremonie van de Spelen in Rio in 2016 had de vader van de Hoogheid de eer om de Nederlandse vlag te dragen. Tot slot wordt er gesproken over ‘snelle voetbewegingen’. Dit verwijst naar voetbalvereniging (‘voetbewegingen’) Quick (‘snelle’), waar beide heren voetballen. De rest van de tekst was zoals gebruikelijk óf onzin óf om jullie op het verkeerde been te zetten.