De (Buiten)-residentiecode

Beste Blaanke Carnavalsvierder,

Een driejaarlijks terugkerend ritueel, de zoektocht naar een nieuwe buitenresidentie. Nadat we de dakpannen bij Pelle’s hebben laten rammelen, gaan we dit jaar ons heil bij een volgende feesttempel opzoeken. Toen de zon zich nog tot ’s avonds laat liet zien ging de feestcommissie van de Blaanke Boeskeulkes al vroeg op pad om ervoor te zorgen dat er voor deze bijzondere avond wederom een legendarische locatie gevonden kon worden. Verscheidene kroegen werden getest op tal van cruciale factoren. Is de gastheer/ -vrouw een beetje geschikt om ons zooitje ongeregeld in goede banen te leiden? Hangen de urinoirs recht aan de muur? Is de tent een beetje ‘hufterproof’? En uiteraard, smaakt het bier zoals het thuis ook smaakt: naar meer?

Deze avond staat natuurlijk in het teken van de beloning voor de harde werkers binnen deze vereniging. Iedereen die vrijdagavond aanwezig is, heeft bewezen een blauwrood hart voor de vereniging te dragen en daarom hebben wij er belang bij om deze avond tot een grandioos succes te maken. De vaten staan al in grote getalen op ons te wachten. Te wachten tot wij weer zonder schaamte ruim hossend naar binnen trekken en de uitbater van de nieuwe buitenresidentie kennis laten maken met het begrip ‘de Blaanke Boeskeulkes’.

Toch was de zoektocht niet gemakkelijk dit jaar, na meerdere dagen en tientallen kroegen was er nog steeds geen geschikt onderkomen gevonden en vroegen wij ons enigszins onzeker af of er überhaupt nog een café in Twente gebukt wilde gaan aan ons feestgespuis. Langzaam slenterend door een weiland met de handen in ons haar, zakte ons de moed in de schoenen. Tot plots onze aandacht werd getrokken door een grote rookpluim die in de verte boven een aantal bomen de lucht in rees, gevolgd door drie kleinere wolkjes. Het kon niet anders dan dat dit teken voor ons bedoeld was, de gebeurtenis herhaalde zich en toen wisten we het zeker! Hollend gingen we eropaf, eenmaal aangekomen werden we met open armen ontvangen. Een warm onderkomen hadden we gevonden, snel bestelden we een bokje en we wisten zeker dat onze hoogheid zich hier ook gelijk thuis zal voelen. Onze missie was geslaagd en met een voldaan gevoel keerden we terug naar de Boeskoolstad.

De Feestcommissie